woensdag 27 februari 2013

mannenkaart

Het is weer mijn vrije woensdag en vanmorgen is een scrapvriendin even op de thee geweest. Dat was weer even gezellig beppen.
Het afgelopen weekend ben ik er weer in geslaagd om een mannenkaart te maken. Ik heb hem vrij simpel gehouden, want een mannenkaart met allemaal bloemen en prulletjes erop zal wel niet in dank worden afgenomen. De stempel is van Boekenvoordeel en heb ik ingekleurd met aquarelpotloden. De bloem heb ik met de Sil gesneden en een beetje omgekruld. De kleine blaadjes is een stans van Crealies en de grote tak is een creatable van Marianne Design.
De stans waar ik de stempel mee heb uit geponst is van Nellie's Multi frames.

Deze kaart laat ik meedoen aan de challenge op het een hoop inspiratie scrapkaarten blog.
Daarvoor moest je een verjaardagskaart maken.
En ik wil hem mee laten doen met kleuren met potloden "anything goes"


woensdag 20 februari 2013

babykaart

Gisteren kregen we weer een geboortekaartje in de bus. Na twee jongens eindelijk een meisje hahaha. Dit wordt ook wel een "konings" gezin genoemd en dat komt goed uit, want dit jaar wordt het vanaf nu Koningsjaar en Koningsdag. Dat klinkt toch echt niet hoor.
Maar goed, ik ben dus vandaag aan de slag gegaan met een geboortekaartje voor een meisje.
Ik heb hetzelfde papier gebruikt als voor mijn hortensia kaartje. De stempel heb ik ingekleurd met aquarelpotloden. Ik heb geen idee van welk merk de randstans en de takjesstans zijn. De ronde stans en de stempel zijn van Marianne Design.

Dit kaartje wil ik ook mee laten doen aan de Dutch Card Lovers challenge "maak een babykaart"

zondag 17 februari 2013

Hortensia (Hydrangea) kaartje

Vandaag heb ik een Hortensia kaartje gemaakt. Je kunt tegenwoordig stansjes van Hortensia's kopen. Maar ik besloot om het zelf te proberen en volgens mij is dat behoorlijk gelukt.

Hoe ben ik te werk gegaan.
Ik heb 60 kleine bloemetjes geponst, deze een beetje bol gemaakt met een embossingpen en op dubbelzijdig plakband geplakt. Om er een beetje diepte in te krijgen, heb ik laagjes foamtape trapsgewijs op elkaar geplakt. De randjes heb ik beinkt en op het laatst in het midden een klein stipje met een parelpen gemaakt. De blaadjes heb ik van een Prima bloem gemaakt en deze met distressinkt geverfd.
De stans is van Marianne Design.








De gebruikte Prima bloemetjes voor de blaadjes
van de Hortensia.

zondag 10 februari 2013

doorgeefkaart

Hallo,
Het was even schrikken vanmorgen toen we de gordijnen open deden. Alles was weer wit en het sneeuwde nog steeds. Manlief is na het ontbijt aan het sneeuwruimen gegaan en ik ben aan de slag gegaan met mijn doorgeefkaart. Eerlijk verdeeld toch?
Later op de morgen begon het zonnetje te schijnen en heb ik lekker achter het glas, in de zon, deze kaart gemaakt.
Ik was de laatste in rij van 8 personen en nu zullen ze allemaal wel gepost worden. Ik ben zo benieuwd naar het origineel, want uiteraard heb ik ook weer wat veranderd.
Deze kaart laat ik ook meedoen met kleuren met potloden challenge. Aangezien ik geen markers heb en ook niet van plan ben om ze aan te schaffen, vind ik dit een hele leuke challenge en stuur graag onderstaande kaart hiervoor in.


Dit was mijn voorbeeldkaart:


zaterdag 9 februari 2013

valentijn

Eigenlijk zou ik vandaag bij een crop aanwezig zijn in Eext, maar helaas is Anneke ziek en gaat het niet door. Aangezien deze dag als scrapdag was ingepland, heb ik mij maar opgesloten op mijn hobbykamer en ben aan de slag gegaan met mijn jaaroverzicht en ik had al een valentijnskaart gemaakt.
Nou heb ik niet echt iets met Valentijn, maar voor het Rainbowforum doe ik mee aan een Valentijnswap. Je maakt een valentijnskaart voor een medeforummer en je ontvangt er een terug.
Ik heb mijn kaart al thuis gekregen, maar mag hem nog niet openen en ik ben zoooooo nieuwsgierig wat ik van Ans heb gekregen.
In ieder geval is deze kaart voor Ria en ik hoop dat ze hem leuk vindt. Ik heb ook de hele binnenkant bekleed en dit is best leuk om te doen.
Deze kaart laat ik ook meedoen aan de Simon Says Stampchallenge "have a heart"
en bij Hobbyvision.

Jammer dat de kleuren nooit zo mooi overkomen als in het echt.





woensdag 6 februari 2013

Sterkte

Voor de puntenchallenge op het rainbowforum moesten we een Sterkte kaartje clean and simple maken.
Dit is mijn uitwerking. De letters zijn Neon Mini van Sissix en de vogels en vlinderstempels zijn van Inkadinkado. De randstempel is van Pippoos.
Het papier is een mix van 2 merken.

zondag 3 februari 2013

verjaardagskaart

Op het rainbowforum is weer de puntenchallenge. Elke maand kun je 3 kaarten en/of 3 LO's maken volgens een bepaalde opdracht.
Ik heb in eerste instantie gekozen voor een verjaardagskaart, want er is binnenkort iemand van het forum jarig en dan heb je een kaart nodig. Volgens de opdracht mocht je geen designpapier gebruiken. Ik heb voor mijn kaart kraft door de bigshot gehaald en de leuke takjesstans is dacht ik een Craftable. De slak heb ik ingekleurd met aquarelpotloden. Her randje heb ik gedaan met liquid Applique en gedroogd met een föhn.